A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Будинок для дітей та юнацтва Липоводолинської селищної ради Сумської області

Обласний конкур "Чарівні барви Сумщини"

Дата: 01.05.2024 16:36
Кількість переглядів: 6

З  метою виховання підростаючого покоління засобами декоративно-ужиткового мистецтва, формування духовної культури, збереження та відродження національних традицій, набуття дітьми та молоддю поглиблених знань про регіональні мистецькі традиції Сумщини з 21 березня до 10 квітня 2024 року відбувся обласний конкурс творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини» у заочному форматі.

На розгляд журі надійшло 350 світлин з 47 закладів загальної середньої, позашкільної освіти, що презентують тематичні конкурсні роботи: писанки, плетені вироби з соломи, авторські сувенірні ляльки, створені за подобою традиційної ляльки-мотанки, картини, виконані в техніці декоративно-художнього розпису, авторські витинанки. В творчих роботах юних майстрів  прослідковувалась органічність поєднання національних художніх традицій і сучасних тенденцій формотворення, виразність композиційної побудови, досконалість техніки виконання, відповідність регіональним традиціям, естетика подачі робіт.

         Серед переможців,  за високий рівень виконавської майстерності  були відзначені роботи вихованців Будинку для дітей та юнацтва Липоводолинської селищної ради. Здобули  І місця в номінації «Декоративно-художній розпис» -Тодор Анжеліка та Недосип Аліна (керівник Косенко Л.П.), в номінації «Сувенірна лялька»- Снігир Аріна (керівник Христенко І.А.). А керівник гуртків БДЮ Людмила Петрівна Косенко була нагороджена грамотою Комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю за неодноразову активну

участь у підготовці переможців обласного конкурсу творчо

обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини», залучення молоді до

оволодіння регіональними народними ремеслами та досягнуті успіхи в справі

навчання і виховання підростаючого покоління.

 Вітаємо переможців, бажаємо  творчих успіхів!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень